Indkøbskurv .innerHTML = '(' + (0) stk

  Artikel af Julie Kraase Brandt, Femina, 2021

  Årsagen til tyndere hår
  Hårudtynding - at håret bliver tyndere og tyndere, skyldes typisk samspillet mellem arvelighed, og hvordan det hormonelle arter sig over tid. Hvis man er arveligt disponeret, vil dannelsen af hårceller mindskes, og dermed skrumper de ramte hårsække, så nye hår, der gror ud, er tyndere, kortere og dermed mindre synlige. Udsving i hormonbalancen kan også påvirke processen, f.eks. hvis du har problemer med stofskiftet, under graviditet eller i forbindelse med overgangsalder. Det er sjældent, men det kan også skyldes fejlernæring, mangel på vitaminer og mineraler som D-vitamin, zink ferritin, jern og omega-3-fedtsyrer. Sidst, men ikke mindst, påvirker stress også håret via hormonbalancen, og det kan speede arveligt betinget hårtab op. "Det har vi bl.a. set hos enæggede tvillinger i 50-60 tilfælde, hvor den ene har mistet hår på grund af stress, mens den anden ikke har, forklarer Lars Skjøth, stifter af Hårklinikken og forsker i human ernæring og biokemi, der har forsket i bl.a. hårtab i 28 år.

  Det siger eksperterne
  "Det er meget få midler, som kan hjælpe én med at genvinde hårkvaliteten. Et af dem er lægemidlet Regaine, som kan reducere hårudtynding, men ikke bremse den permanent. I Hårklinikkens regi har vi i tre årtier forsket og behandlet kvinder og mænd med det formål at optimere betingelserne for dannelse og forbedring af hår i hovedbundsmiljø og hårsække uden brug af kemi, siger Lars Skjøth, der netop har afsluttet et 12-måneders forsøg med mere end 500 deltagere, hvor en ny ingrediens, som er udvundet af æble, har vist sig at fremme hårets kvalitet, hårstråets diameter, længde, spændstighed og farve efter kun to-fire måneders brug.

  Gør det selv
  God søvnkvalitet og næringsrig mad såsom friske grøntsager, fed fisk og masser af vand gavner håret, mener Lars Skjøth: "Men vi ved for lidt om, hvor meget man optager af kosttilskud (til håret), men om ubehandlet ved vi til gengæld, at det påvirker ens helbred gunstigt og dermed sikrer gode vækstbetingelser for håret. Hårvask hver eller hver anden dag og minimal brug af tørshampoo giver også gode betingelser.

  Are you in the right place?

  Please choose your shop

  Danmark
  ×

  It's more than hair. It's you