Indkøbskurv .innerHTML = '(' + (0) stk

  Huden på din hovedbund ældes hurtige end noget andet sted på din krop

  Vidste du, at din hovedbund ældes seks gange hurtigere end huden i dit ansigt og 12 gange hurtigere end huden på din krop? Selvom aldring er en helt naturlig og uundgåelig proces, kan den helt rigtige pleje af din hovedbund nedsætte hastigheden for, hvor hurtigt ældningen sker og dermed forlænge tiden med et sundere og stærkere hår. Vi burde allesammen passe meget bedre på vores hovedbund for at holde den så sund som muligt så længe som muligt.

  Hvorfor ældes hovedbunden hurtigere? 

  Dermis (læderhuden) består af bindevæv, og ændringer over tid i dette væv reducerer hudens styrke og elasticitet. Efterhånden som vi ældes, bliver huden tyndere – det kaldes for elastose. I dermis ligger der også mange blodkar, talg- og svedkirtler, nerver og ikke mindst hårsækkene. Antallet af blodkar begynder også at falde med årene og dem, der er tilbage, bliver mere skrøbelige.  

  Hvordan påvirker det håret, når hovedbunden ældes 

  At hovedbunden ældes kan på mange måder påvirke håret i negativ retning.   

  • Hårets vækst  På en ung hovedbund vokser håret i gennemsnit 1,25 cm om måneden. På en hovedbund oppe i årene kan væksten være faldet helt ned til 0,25 cm om måneden – altså næsten 80% mindre.
  • Hårets kvalitet — I takt med at alderen stiger, falder talgkirtlernes produktion af naturlig olie. For kvinders vedkommende sker det især ved overgangsalderen. Det bliver sværere at bevare hudens fugtighed – og når den bliver mere tør, resulterer det ofte i irritation og kløen. En nedsat olieproduktion påvirker således også den naturlige fordeling af olien i håret, så håret bliver mere skrøbeligt i længderne. Mænd oplever også et lille fald af olieproduktionen, men det sker normalt efter 80-års alderen. 
  • Synlige tegn — Et mere skrøbeligt og porøst hår, en irriteret og kløende hovedbund, skæl og en generel øget følsomhed.

   Hvilke andre faktorer kan spille ind? 

   At hovedbunden ældes er en naturlig del af livets gang, men kan også forstærkes af forhold som f.eks. for meget sol, genetik, forkert ernæring, et faldende niveau af collagen i kroppen, dårlig blodcirkulation, nyre/leverproblemer og vitaminmangel.

    

   Harklinikken Extract, Shampoo & Conditioner

    

   Sådan kan du holde din hovedbund sundere. 

   • Brug de rigtige produkter  De fleste produkter på markedet er først og fremmest skabt til at få dit hår til at se godt ud. Mange af dem indeholder imidlertid også stoffer, som kan skade både dit hår og din hovedbund på sigt. De kan ændre din hovedbunds naturlige balance og dermed skabe en dårlig grobund for dit hårs vækst. Det er derfor vigtigt, at du kun bruger produkter med et indhold af naturlige ingredienser af høj kvalitet.
   • Vask dit hår tit  Vi anbefaler, at du vasker dit hår hver eller hver anden dag og kun med produkter med naturens egne ingredienser – udviklet til at skabe den optimale sundhed i din hovedbund. Ellers risikerer du at tilstoppe og beskadige dine hårsække og skabe ubalance i hovedbundens naturlige PH-værdi.  Hvilket kan føre til irritation, sågar betændelse og dermed i sidste ende hårudtynding.  
   • Vær på forkant  — Jo tidligere, du begynder med en effektiv og forebyggende pleje af din hovedbund, desto bedre. 

   Hvordan plejer man hovedbunden bedst? 

   Harklinikken Hair Consultation

    

   Hvert eneste menneske er unikt og det samme gælder hår og hovedbund. Derfor er det vigtigt, at du finder de produkter og den behandling, som er tilpasset netop dit hårs og din hovedbund behov. Vi skaber skræddersyede behandlinger til hver eneste klient for at optimere betingelserne for en sundere hovedbund og en bedre hårkvalitet.  

   Vores prisvindende Hair Gain Extract og alle vores produkter er udviklede til at supplere hinanden for at fremme hovedbundens sundhed og opnå dit hårs fulde potentiale.  

   Vi har over 100.000 klienter verden over, og vi hører ofte, at efter at have begyndt på vores behandlinger og fulgt vores hårspecialisters rådgivning, oplevede de en hårkvalitet, der var endnu bedre end den var 20 år tidligere. Nærmest som om hår og hovedbund var blevet 20 år yngre.  

   For at få mere viden om, hvordan vi kan hjælpe lige præcis dig med at forbedre både dit hårs og din hovedbunds sundhed, tilbyder vi vores gratis online Håranalyse. Den tager kun få minutter at gennemføre. 

   Tag vores Håranalyse

   Eller for flere hovedbundstips, læs vores artikel: Gode råd om pleje af hovedbunden - Del 1: Hovedbunds-typer

   Are you in the right place?

   Please choose your shop

   Danmark
   ×

   It's more than hair. It's you