Tilbage til blog

Kan du få dit hår til at vokse ud igen efter kemoterapi? Hvad viser den medicinske forskning?

Kan du få dit hår til at vokse ud igen efter kemoterapi? Hvad viser den medicinske forskning?

“Undersøgelser viser, at det for mange kvinder er værre at miste håret end at miste et bryst. Det skyldes, at man kan skjule at have mistet et bryst, men hårtab er så iøjnefaldende og tydeligt.”

— Marisa Weiss, M.D., formand og stifter,  Breastcancer.org

Bekymringen over hårtab vejer tungt hos kvinder, der bliver ramt af brystkræft. Faktisk så meget, at nogle kvinder vælger at give afkald på eller udsætte behandlingen af frygt for, at de ikke får håret tilbage.

Som det bekræftes i nylige medicinske undersøgelser, er denne frygt grundløs for størsteparten af kvinder. En undersøgelse af kvinder, som havde afsluttet kemoterapi 3-5 år tidligere, viser:

  • Omkring 98% af patienter oplever tab af hovedhår under kemoterapi
  • 94% af patienter oplever et hårtab på mere end 80%
  • Farveændring opleves af 44% af patienter
  • Under 80% af hårvolumen blev gendannet hos over 50% af patienter efter et års restitution
  • Et væsentligt antal patienter havde ikke fået håret tilbage selv 3-5 år efter behandling

Vores erfaring i klinikken afspejler disse resultater. Vi har behandlet mange klienter, som er kræftoverlevere. De kommer alle til os på forskellige stadier af deres helbredelse, men de søger alle sammen svar og løsninger på deres manglende hårvækst.

For dem, hvor håret ikke vender tilbage af sig selv efter kemoterapi, har Hårklinikken Ekstrakt vist sig at være en succes i mange tilfælde, idet det synligt skaber ny hårvækst og forbedrer hårtætheden hos dem, der kvalificerer sig til behandlingen.

For alle med brystkræft er helbredet den vigtigste faktor. Vi håber, at du vil finde disse studier og resultater overbevisende – efter behandlingen kan du ikke bare blive sund og rask, men også smuk.

Hvis du er parat til at vide mere om vore muligheder for genvækst af hår og om, om de er velegnede for dig, så tag kontakt.

Hvis du eller en, du kender, er ramt af eller er ved at restituere sig efter kræft, så download vores tips (engelsk) og læs mere om hårpleje under behandling.

DOWNLOAD

Are you in the right place?

Please choose your shop

Danmark