Indkøbskurv .innerHTML = '(' + (0) stk

  Din krop gennemgår forbløffende ændringer før og efter en graviditet. Noget af det bedste ved en graviditet er det kraftige, skinnende hår. Men i månederne efter fødslen begynder de fleste kvinder at fælde. Det kan føles uventet og overraskende, men i de fleste tilfælde er det helt naturligt.

  Under graviditeten udsættes din normale hårfældnings-cyklus. Kvaliteten kan også forandres eller forbedres. Mellem 12 og 16 uger efter graviditeten, går dit hår i ”dvale” og begynder at fælde. Dette er oftest blot en del af processen, hvor kroppen vender tilbage til sin normale tilstand. Men undertiden fortsætter hårtabet, eller du kan føle, at dit hår er tyndere end før graviditeten. Ændringer i struktur og kvalitet er heller ikke et ukendt fænomen.

  På et tidspunkt, hvor du måske allerede er ved at vænne dig til mange ændringer i din krop, kan det virkelig være en belastning for dit selvværd. Så hvad er det, der forårsager hårtab efter en graviditet, og kan udviklingen vendes.

  Hvorfor dit hår forandrer sig

  Hormoner spiller helt sikkert en stor rolle for de transformationer, der sker. Høje niveauer af østrogen under graviditeten øger hårets vækst, men når en kvinde har født sit barn eller holder op med at amme, aftager dette hormon, og det skaber den modsatte reaktion. Under graviditeten sætter de hormonale forandringer hårets livscyklus på pause, og det får det faktisk til se at tykkere ud. Cyklussen vender tilbage til det normale efter fødslen, og det sætter gang i alt det hårtab, som ikke skete under graviditeten.

  Hvis en nybagt mor er rask og opretholder en sund kost, er det mere sandsynligt, at hårcyklussen sammen med hårkvaliteten vender tilbage til det normale. Problemer med hårtab i forbindelse med en fødsel forværres, hvis stress på grund af graviditeten, en vanskelig fødsel eller en ny baby fortsat fremmer processen. Utilstrækkelig ernæring, søvnmangel og stress opleves normalt af nybagte mødre, men for nogle øger det muligheden for hårtab.

  Normalt hårtab vil finde sted omkring 3 måneder efter fødslen, men efter 6 måneder er der, hvis du er bekymret for fortsat udtynding, flere ting, du kan gøre. Hårtab af denne type er normalt forholdsvis enkelt at behandle.

  Forebyggelse og genvækst

  Under og efter en graviditet er der ting, du kan gøre, for at mindske følgerne af hårtabet. En sund kost bestående af ikke-forarbejdede fødevarer kan gøre en masse for hårets sundhed. At spise de rigtige fødevarer hjælper med til at afhjælpe mangelfuld ernæring og genvinde balancen i kroppens funktioner. Der er visse fødevarer, som har mere positiv indvirkning på kroppen end andre. Hvis du kæmper med hårtab efter en graviditet, så prøv at tilføre flere af disse fødevarer til din daglige kost:

  • Blåbær
  • Spinat
  • Sprøde grønne grøntsager
  • Valnødder
  • Æg
  • Søde kartofler
  • Bønner
  • Kylling, oksekød eller fisk

  Ud over en sund og varieret kost kan det også være gavnligt mod hårtab at reducere skadelige styling-rutiner. Glattejern og krøllejern kan belaste håret ved at udtørre det og trække i det. Hvis du dropper dette, vil du både spare dyrebar tid og forbedre dit hår. Læs mere om vores stylingprodukter, der nærer dit hår samtidig med, at det hjælper dig til at sætte dit hår på den måde, som du ønsker.

   

   

   

   

   

   

   

   

   
  Stress er en anden vigtig faktor i forbindelse med hårtab efter en fødsel. Søvnunderskud (husk at sove, når dit barn sover. Du kan gøre rent og meget andet, mens barnet er vågent. Du har brug for din søvn for at vende tilbage til normal tilstand), en vanskelig fødsel eller kejsersnit samt ændringer i familiedynamikken slider alt sammen. Stress kan forårsage voldsomt hårtab typisk op til 3-6 måneder efter en stressende begivenhed, så det vil gavne dit hår, din krop og dit sind at tage pauser og reducere stressfyldte situationer.

  Nyd tiden med din nye baby og giv din krop tid. Hvis du efter seks måneder stadig kæmper med hårtab, så kontakt os endelig og få en snak med en af vores hårspecialister.


  Vores løsning

  Vores kunders velbefindende og helbred er af afgørende betydning for os, og vi er her for at vejlede, uddanne og støtte vore klienter gennem deres forløb hos os. Vores Ekstrakt modvirker hårudtynding med effektive, plantebaserede konstituenter og kan bruges under graviditet samt amning. Ekstrakten tilpasses dig og dine behov løbende gennem hele dit forløb i takt med, at din hårsituation forbedres.

  Are you in the right place?

  Please choose your shop

  Danmark
  ×

  It's more than hair. It's you