Tilbage til blog

Har du tyndt hår? Læs om årsager og behandling

Har du tyndt hår? Læs om årsager og behandling

Tyndt hår kan være noget, man er født med – særligt her i Skandinavien. Det behøver ikke i sig selv at være generende, selvom man nok kunne have ønsket sig et tykkere hår. De fleste er også klar over, at vores hår bliver tyndere med alderen. Man oplever sjældent, at en ældre personer har samme hårpragt, som da de var unge. Problematisk er det til gengæld for mange, når vi fornemmer, at håret bliver tyndere i en yngre alder.

Hvilke årsager kan ligge bag tyndt hår?

Mange oplever, at hår bliver tyndere og mere gennemsigtigt. For nogle er det særligt i specifikke områder: på toppen og i siderne. Andre oplever en generel udtynding og kvalitetsforringelse af hele håret. Disse former for tyndt hår kan skyldes mange ting, men er som oftest forårsaget af hormonelle ubalancer, genetik, stress, medicin og sygdomme herunder bl.a. stofskiftesygdomme.

Hvis man oplever et pludseligt og stort hårtab, så kan det som sagt skyldes stress, sygdomme eller start på noget medicin. Hårets vækstcyklus er altid forsinket i forhold til, hvad der sker i dit liv lige nu, så prøv at tænke to-tre måneder bagud for at huske, hvad der skete der. Måske kan det svare på, hvorfor du fælder voldsomt. Som oftest vil et stress- og sygdomsrelateret hårtab være forbigående.

Både kvinder og mænd kan blive tyndhårede

Håret betyder rigtig meget for det enkelte menneskes personlighed, identitet og selvværd. Så selvsagt er tyndt hår hos kvinder ofte en meget frustrerende, og skræmmende oplevelse. Det samme gælder for mange mænd, når de oplever, at deres hår bliver tyndere.

Mange mænd har nok haft en anelse om, at de med årene kunne risikere at blive ”tyndhårede”. En hurtig gennemgang af familiemedlemmerne på mors eller fars side kan give et hint om, at det også kan ske for dig. Det betyder dog ikke, at det er særlig nemt for mænd, at se deres hår blive tyndere. Særligt ikke når det sker for helt unge mænd omkring 20-års alderen. Dem møder vi mange af på Hårklinikken.

Når man oplever, at håret bliver tyndere, så er det ikke noget, der sker ”over natten”. Det sker nemlig gradvist i starten. Først efter nogle måneder eller år opdager man, at håret ikke er, som det plejer at være. Som regel er der tale om det problem, vi på Hårklinikken hjælper rigtig mange kvinder og mænd med, nemlig hormonelt/genetisk udtynding – også kaldet Alopecia Androgenetica. Det kan ramme kvinder og mænd i alle aldre helt ned til 15-16-års alderen og livet igennem.

Kur mod tyndt hår

På Hårklinikken møder vi rigtig mange, der lider af tyndt hår (udtynding). Vi hjælper de fleste af dem med at få noget bedre hår igen. Vores kur mod tyndt hår er vores individuelt tilpassede Ekstrakt, som gives i forbindelse med en grundig undersøgelse af hår, hovedbund, personlig snak og gennemgang af den enkeltes historik. Kontakt os i dag, hvis du har problemer med tyndt hår.

Se de flotte resultater på både mænd og kvinder her.

Vores EkstraktShop produkter

Are you in the right place?

Please choose your shop

Danmark