Før & Nu

Rima Zahran

Rima Zahran har aldrig været bange for at bruge sit udseende til markante statements. Som barn farvede hun for eksempel tit sit hår i lyseblå og grønne nuancer. Hendes drastiske klipning for to år siden handlede imidlertid ikke om en leg med selviscenesættelse. Det var en nødvendighed. ”Jeg har aldrig tænkt på mig selv som en hår-pige, men jeg indså, at jeg havde taget mit hår for givet, fordi jeg havde et ”nemt” hår, fortæller smykkedesigneren og entreprenøren, der også er mor fra Dubai. ”Men jeg mistede meget hår. Jeg var helt færdig. Det var noget værre rod -det hang bare dér og dinglede og så ikke pænt ud længere. For mig var det en stor ting at klippe mit hår”. Men klipningen var ikke en holdbar løsning. Hendes hovedbund føltes konstant irriteret, og hun var aldrig tilfreds med sit hår. ”Jeg fik sat extensions i fordi jeg hadede det så meget”, fortæller hun. ”Men extensions gjorde bare tingene endnu værre og jeg fældede endnu mere. Jeg ville have mit hår tilbage”. Hun var usikker på om hårtabet skyldtes stress, Covid, hormoner, medicin eller en kombination af det hele og prøvede derfor forskellige behandlinger – serums, sprays, kosttilskud og så videre – men endte med at føle sig fuldstændig fortabt. ”Jeg prøvede alt, men intet virkede”, siger hun. ”Jeg mistede håbet”.

Zahran postede om sin kamp på de sociale medier. ”Jeg taler altid åbent om alt og ingenting”, siger hun. Flere mennesker foreslog Hårklinikken både i kommentarfeltet og som beskeder. Men hun var skeptisk. ”Jeg trak det ud. Synes det var lidt skræmmende med en klinik og folk, der sagde: ”Du skal gøre dette hver eneste dag”. Hendes tvivl forsvandt dog, efter at hun havde været til sin første konsultation med en hårspecialist på Hårklinikken. ”Det føltes bare rigtigt lige med det samme. Der var ikke noget med, at de lovede: ”du kommer til at få hår hertil – eller – alt dit hår kommer til at vokse ud igen”. De talte rent ud af posen, var ærlige og de lærte mig en hel masse”, fortæller hun. At få viden om hovedbundspleje og at hovedbunden er et fintfølende økosystem, var Zahrans første skridt til at dedikere sig til Hårklinikkens Metode.

“Vi har ændret på formlerne masser af gange. Så var det for fedtet. Så var det for tørt. Men til sidst var det rigtigt. Jeg tror, at en meget vigtig ting ved Hårklinikken er, at de aldrig kører en ”one size fits all”-model. Du skal fortælle dem, hvad der føles rigtigt og forkert, fordi de vil have, at det skal virke. Det er meget opmuntrende”.

Zahrans skepsis forsvandt fuldstændigt, da hun begyndte at se resultater – mindre hårtab inden for fire uger og øget vækst af håret efter ca. seks måneder. Men der skete også noget, da hun ikke holdt fast i sin rutine på ferien. ”Det var OK i starten, men så begyndte min hovedbunds sundhed at ændre sig. Det var ikke, fordi jeg begyndte at tabe hår, men jeg kunne mærke, at min hovedbund blev lidt mere fedtet. Det var, ligesom om den var blevet i dårligt humør”. Det blev Zahrans igangsætter til at blive mere omhyggelig med at passe sine rutiner – en proces, der også overraskede hende selv. ”Jeg fandt ud af, at jeg kan være tålmodig”, griner hun. ”Og konsekvent. Det handler om vedholdenhed”.

Som så mange andre Hårklinikken-klienter fik Zahran også en større forståelse for sammenhængen mellem hårets vækst og fastholdelsen af Metoden. Det skete, da hun begyndte at se på sin hovedbundsrutine på samme måde som på sin hudpleje. ”Jeg bruger Hårklinikkens produkter hver aften”, siger hun. ”Det er, når jeg har fået min pyjamas på. Så skal både hud og hovedbund plejes. Begge dele kører helt automatisk nu”.

OFTE KØBT SAMMEN MED

Hair Gain Extract

Vores prisvindende serum til hårets vækst med 30 års dokumenteret effekt. Individuelt formuleret til hver eneste klient. Find ud af, om det er noget for dig.

Flere fortællinger:

Lina Rafn

Rosemin Madhavji

Denis De Souza

Ricki Lake