Indkøbskurv .innerHTML = '(' + (0) stk

  Et liv med selviscenesættelse

  Lina Rafn er en af Danmarks bedst kendte sangere, sangskrivere og performere. Hun grundlagde gruppen "Infernal" tilbage i 1997 sammen med Paw Lagermann og Søren Haahr. De vandt en dansk Grammy året efter og opnåede international berømmelse med singlen "From Paris to Berlin" nogle år senere. Lina har været et publikumshit som dommer i X-factor og har gennem de sidste to årtier været regnet for en af de stærkeste kræfter på den danske musikscene. Lina har både holdninger, mod og elsker at eksperimentere med forskellige æstetiske udtryk og at inspirere andre gennem sin musik og kunstneriske stil.

  "Jeg føler, at jeg har fået en ny chance med mit hår, og jeg regner ikke med, at der kommer en tredje. Derfor passer jeg virkelig godt på mit hår og min hovedbund".

  Linas rejse mod et sundere hår

  Det rebelske signaturlook

  Linas korte hår var hendes rebelske ”signaturlook” i begyndelsen af karrieren. I senere perioder har hun afbleget sit hår, farvet det gråt, sort – og så tilbage til blond. Lina har altid elsket at eksperimentere med nye udtryk og stilarter. Undervejs har hun dog oplevet, hvordan både hovedbunden og håret reagerede negativt på de varierende frisurer og udtryk. Ofte kløede hovedbunden så slemt, at hun kradsede, “indtil der var blod under neglene”. Efter at have prøvet adskillige produkter og behandlinger troede hun, at løbet var kørt, og at der ikke var andre muligheder end at acceptere tingenes tilstand. 

  Hår-extensions

  Lina har også anvendt hårextensions i to perioder i sin karriere for at give håret den ønskede længde og volumen til sine shows. Sidste gang i 2018 hvor hårrødderne simpelthen tog skade af det. De tunge extensions, der var påsat hendes eget hår, trak i bogstavelig forstand håret ud af hovedbunden. ”Jeg var ikke klar over, hvor meget skade, jeg havde gjort på både min hovedbund og mine hårrødder, før jeg fik fjernet mine extensions. Det gik først op for mig omkring et år senere, hvor svækket mit hår var blevet.”   

  Lina oplevede samtidig en udtynding af håret og hårstrå som knækkede efter at have vokset blot 10-15 cm. Håret synede livløst og mat i farven. ”Det var som om, at mit hår resignerede og sagde: ”Jeg har tjent dig godt, selvom du behandlede mig skidt og tog mig for givet. Nu kan jeg ikke mere og kaster håndklædet i ringen”.   

  Du kan godt vaske dit hår hver dag

  I 2020 hørte Lina om Hårklinikken fra bekendte i modebranchen. Samme år i juli havde hun sin første konsultation hos en af Hårklinikkens hårspecialister. Straks begyndte hun på behandlingen med den skræddersyede Extract og produkter, der var anbefalet specifikt til Lina ud fra hendes behov. Lina skullevænne sig til at vaske hår hver morgen, hvilket ikke var en del af hendes daværende rutine. For Lina havde nemlig altid havde fået at vide, at man ikke skal vaske sit hår mere end højst to gange om ugen. Hun mærkede dog hurtigt den positive effekt på hovedbunden og håret og elsker nu sine daglige hårpleje-rutiner, som giver hende følelsen af en ren, frisk hovedbund, der kan ånde og et sundt hår, der er let at style uden den store indsats “ser lækkert ud”. Lina bruger hver morgen den milde og effektivt rensende Balancing Shampoo, derefter Daily Conditioner og til sidst to pump af Leave-in Hair Hydrating Crème i spidserne, mens håret stadig er fugtigt. 

  Hårklinikkens håndblandede Extract

  Den vækstboostende Extract er Linas yndlingsprodukt: ”Det er slet ikke til at beskrive, hvor stor en forskel den har gjort både på, hvordan mit hår ser ud og føles – for slet ikke at tale om min hovedbund. Til styling er Lina meget glad for Hårklinikkens Styling Wax. ”Den holder mit look stramt, når jeg sætter håret op i en knold eller i en hestehale, uden at det hverken føles eller ser fedtet ud.”

  Håret vender stærkt tilbage.

  Forbedringerne af Linas hår og hovedbund er markante og kunne tydeligt ses og mærkes allerede efter de første par måneder. Efter seks til otte måneder begyndte hendes hårstylister og frisør at kommentere på, hvordan hendes hår både var blevet langt mere glansfuldt og levende og havde fået mere volumen. Nogle spurgte endda, om hun havde fået en baby i det skjulte, fordi væksten af nye, små hår var så intens, at det måtte være på grund af graviditetshormoner. Efter et år begyndte både familie og venner at bemærke forandringen og det skete også, at både fans og følgere komplimenterede hende for hendes fyldige og tykke hår. 

  Naturligt smukt hår hver dag

  Når Lina ikke er på scenen, går dagene med at skabe ny musik i studietog tilbringe tid med familien. I de daglige rutiner er det nemt at indpasse hårplejen, og hun nyder sit sunde og mere naturlige hår: ”Mit hår er uproblematisk og helt fantastisk i sig selv. Jeg reder det igennem efter brusebad, lader det lufttørre og så falder det bare så pænt, er glansfuldt og føles blødt. Selv spidserne er ikke længere spaltede og tørre”.

  En følelse af lettelse og frihed

  For Lina er den største forandring dog mere personlig: ”Det faktum at min hovedbund ikke klør mere, ikke tager fokus fra alt andet og ikke længere generer mig... det er stort for mig. Mit hår er ikke længere en bekymring og en kamp. Det er holdt op med at være det svageste led i mit udseende og det har været en kæmpe lettelse. Jeg har lært, at du ikke har brug for en million forskellige produkter og timevis af styling for at skabe det look, du ønsker. Det er en stor lettelse og en følelse af frihed”.

  Hårstyling med fornyet respekt

  Hårstyling med fornyet respekt

  Lina har lært, at hun skal pleje sit hår og sin hovedbund for at kunne opnå det hår, hun gerne vil have, når hun optræder på scenen. Kun ved at prioritere sine hårpleje-rutiner, får hun de bedste resultater. Hun har også erkendt, hvilken rolle håret spiller for udseendet: ”Jeg kan skifte udtryk gennem mine outfits, min makeup, mine briller... men med håret er er det anderledes. Når jeg vælger en ny farve eller en mere dramatisk klipning, sidder jeg fast i det i lang tid”. I stedet for at udtrykke et statement med håret, gør hun det nu med tøj, makeup og andre elementer, som kan udskiftes fra dag til dag. ”Jeg kan style mit hår på alle mulige måder, men jeg behandler det med den ypperste respekt. Jeg føler, at jeg har fået en anden chance med mit hår, og jeg regner ikke med, at der kommer en tredje. Derfor passer jeg virkelig godt på mit hår og min hovedbund”. Da de langvarige skader efter extensions blev forklaret for hende af hårspecialisten, tog hun en beslutning: ”Aldrig igen”.

  Vedholdenhed er nøglen 

  Lina er omhyggelig med at vælge sine behandlinger, ikke bare når det gælder hår og hovedbund, men også når det kommer til huden og kroppen. Hun ved, at nøglen til gode resultater er vedholdenhed - at det kalder på en vis grad af disciplin, men at det er det hele værd. Hendes bedste råd er: ”Rens altid din hud og påfør Extract før sengetid... og brug altid kun produkter, der er naturlige og gode for dig. For mig har skønhed aldrig kun handlet om udseende. Skønhed er en følelse. Jo bedre, jeg har det, desto bedre ser jeg ud. Og når jeg bærer eller bruger noget, der er godt for mig, føler jeg mig fantastisk både uden på og indeni.” 

  Æstetik og selvudtryk i fuldt flor

  Lina er kendt for at være modig, ærlig og kompromisløs i alt, hvad hun foretager sig. Hun er aldrig bange for at være for meget - snarere - som hun udtrykker det: ”Jeg er bange for at være for lidt”. Med sin livserfaring og som det åbne menneske, hun er, ønsker hun for alle, at de finder ind til deres eget potentiale og får det bedste ud af det. Hun har altid en masse, som hun gerne vil udtrykke gennem sin musik, sit udseende og sit liv. ”Jeg er altid nysgerrig efter, hvad det næste mon bliver. Jeg føler mig inspireret og tiltrukket af nye ideer, lyde, vibes, måder at se ud på. Jeg tvivler på, at det nogensinde stopper. Jeg elsker, at jeg altid kan udtrykke mit humør, min energi og min power i måden, jeg styler og bevæger mit hår på. ‘Hairography’* er ved at blive et reelt begreb inden for dans og performance, og jeg synes, at det er både kraftfuldt og smukt, når jeg arbejder med det”. 

  *måden man kaster med håret på – som bliver en koreografi i sig selv. 

  Begynd din egen rejse mod et sundere, smukkere hår – og mere af det.

  Are you in the right place?

  Please choose your shop

  Danmark
  ×

  It's more than hair. It's you