Er Parabener Dårlige for Dig?

Da samspillet mellem videnskab og natur er drivkraften bag alle vores produkter, er vi også meget opmærksomme på ingredienser, der bør undgås – også af dig. I de sidste årtier har parabener været centrum for diskussioner som en kontroversiel ingrediens, da forskellige undersøgelser og teorier stiller spørgsmålstegn ved deres virkning. Læs med og bliv klogere på, hvad parabener egentlig er, hvad de bruges til og hvorfor Hårklinikken klart afviser dem.

Hvad er parabener?

Parabener er en klasse af kemikalier, der bruges på grund af deres antimikrobielle egenskaber som konserveringsmiddel i kosmetik, fødevarer og lægemidler.

Hvordan virker parabener?

Parabener kan forhindre vækst af skimmelsvamp og bakterier, mindske risikoen for fordærvelse og dermed forlænge holdbarheden af produkter som f.eks. shampoo, balsam og andre plejeprodukter til håret. Der er forskellige typer af parabener, som anvendes i varierende mængder og koncentrationer fra det ene produkt til det andet.

Hvordan kan parabener påvirke helbredet?

Studier har vist at parabener kan være hormonforstyrrende og give forskellige sundhedsproblemer bl.a. ved at påvirke blodsukkerniveauet, kolesteroltal, fertilitet, skjoldbruskkirtel og immunforsvar. Selv om mange af disse problemer er relateret til en høj og langvarig eksponering af parabener, har det gjort at visse typer er blevet begrænset, reguleret og endda blevet forbudt i visse produkter. Det gælder i både Europa, Asien, USA og Storbritannien. (Nogle af de forbudte parabener i Europa er: isopropylparaben, isobutylparabn, phenylparaben, benzylparaben og pentylparaben). Da hår- og hudplejeprodukter bruges dagligt eller flere gange om ugen, er de blandt de væsentligste årsager til, at mennesker eksponeres for parabener.

Hvilke bivirkninger har parabener for hår og hovedbund?

Parabener kan medføre irritation og inflammation både i hovedbunden og i hårsækkene. Det kan igen føre til tørhed, kløe og rødme og påvirke hårets vækst og kvaliteten af de nye hårstrå. De bliver mere skrøbelige og har derfor lettere ved at knække. Med andre ord kan parabener skade din hovedbunds sundhed og dermed hårets vækst, hvorfor de helt bør undgås i shampoo, balsam og andre hårplejeprodukter.

Listen over parabener, du skal være særlig opmærksom på

Der er de produkter, der tydeligt angiver, at de er fri for parabener. Og så er der alle dem, der indeholder ingredienser, som du skal holde øje med. Det er:

  • Methylparaben
  • Ethylparaben
  • Butylparaben
  • Propylparaben

Bruger Hårklinikken parabener i deres produkter?

Nej, ingen af Hårklinikkens produkter indeholder parabener. Vi anvender kun rene alternativer for at sikre holdbarheden af vores produkter. Formlen i alle Hårklinikkens produkter er skabt på basis af naturlige ingredienser og er fri for farvestoffer, parfumer, silikoner og parabener. Vi udvælger ingredienser ud fra deres effektivitet og den virkning, der opstår i synergi med andre ingredienser, så de tilsammen plejer, nærer og beskytter hovedbundens mikromiljø. Det skaber de optimale betingelser for hårets vækst og betyder et tættere, stærkere og generelt sundere hår – og ikke bare illusionen om det.

Unsure where to start?

We only accept candidates who we believe we can help, which is why our online Hair Assessment is the best place to start. Based on your results, you will either qualify for immediate treatment or we will organize a consultation.