Den Mest Effektive Metode Til at Nære Og Pleje Dit Hår

At bruge balsam er helt grundlæggende i enhver ordentlig hår- og hovedbundspleje. Balsam er ganske enkelt midlet, som tilfører hårets længder den næring og fugt, som forbedrer elasticiteten og gør håret blødere, så det bliver mindre tilbøjeligt til at knække. Men ligesom at rense din hovedbund, kan konditionering af dit hår blive kompliceret. Det kan være svært at navigere rundt i modetendenser, trends og gamle myter, hvis man vil finde den helt rigtige metode og det rigtige produkt. Hårklinikken blev grundlagt i 1992, så vores anbefalinger hviler på mere end 30 års forskning og erfaring. Vi har talt med vores NYC Client Director Sarah Mardis, som afklarer vigtige spørgsmål og kommer med en trin-for-trin guide til den mest effektive metode, hvorpå du kan nære og pleje dit hår.

Hvilken slags conditioner fungerer bedst til hvilken hårtype?

Alle hårtyper har brug for balsam, men nogle mere end andre.

Glat, fint eller fedtet hår

Vores Daily Conditioner er designet til at tilføre håret genopbyggende fugt og forbedre hårets evne til at holde på fugten. Den er let og afbalanceret, så den ikke tynger selv det fineste hår.

Bølget og krøllet hår

Mens vores Daily Conditioner fungerer fint for mange med bølget og krøllet hår, er der mange med meget tørre hårspidser, der foretrækker de lidt mere næringsfulde og fugtende produkter. Til dem anbefaler vi at bruge vores Hair Mask som add-on. ”Adskillige Hårklinikken klienter påfører først Daily Conditioner i håret, lader den sidde i nogle minutter og kommer så Hair Mask oven på for at få alle fordelene af ingredienserne i begge produkter og for at fordoble tilførslen af fugt”, fortæller Mardis.

Krøllet hår, afrohår og tørt eller farvebehandlet hår

For mennesker med krøllet hår, afrohår eller tørt og ødelagt hår, vil den ovennævnte virksomme kombination af vores Daily Conditioner og Hair Mask være det mest effektive. ”Nogle Hårklinikken klienter med meget tørt hår foretrækker ligefrem den ultra-fugtende Hair Mask i stedet for en almindelig conditioner”, siger Mardis. ”For at opnå de bedste resultater, så lad den sidde i mindst tre minutter (gerne længere), så dine hårstrå får tid til at absorbere den”.

Hvilke ingredienser i conditioners skal jeg undgå?

Uanset hvilket mærke du vælger, er det bedst at vælge de produkter, som ikke indeholder silikoner: På kort sigt får de umiddelbart håret til at se sundere ud, men på sigt lægger de sig som en dyne omkring hårstråene og kan give problemer. Vi anbefaler også, at du tjekker indholdsfortegnelser for følgende: mineralske olier, parfumer, diethanolamin, propylparaben, butylparaben, isobutylparaben, methylisothiazolinon, DMDM hydantoin – og undgår dem.

Skal håret være drivvådt, vådt eller fugtigt, når jeg kommer conditioner i?

Typisk er en conditioner mest effektiv i fugtigt hår. Når det overskydende vand er klemt ud af håret, kan conditionerens fugt nemmere trænge ind i hårstråene, fordi den ikke skal slås om pladsen med vandmolekylerne.

Skal jeg bruge conditioner i både hår og hovedbund?

Hverken hovedbund eller hårrødder har brug for conditioner. Hovedbunden producerer selv naturlige olier (kendt som talg). ”Derfor er der ikke brug for ekstra fugt her”, siger Mardis. ”Disse olier bevæger sig selv ned gennem ”skaftet” i håret, så typisk anbefaler vi at påføre conditioner fra omkring ørerne og ned”. Alt afhængigt af hårtype bevæger olierne sig gennem ”skaftet” på forskellig måde. De glider ubesværet gennem glat hår, og knap så nemt gennem krøllet hår eller afrohår. Så dem med tekstur i håret kan godt påføre balsam lidt højere oppe.

Skal jeg bruge kam eller børste, når jeg skal have balsam gennem håret?

Dit hår er mest skrøbeligt, når det er vådt, så at bruge børste til at fordele balsammen i håret er aldrig en god idé. ”Den bedste måde er at bruge fingrene for at få det ud i håret” fortæller Mardis. ”Skal du absolut bruge andet værktøj end dine fingre, kan du bruge en kam med god afstand mellem tænderne”. Del håret op i sektioner for at sikre, at din conditioner fordeles ligeligt. Brug fingrene til at udrede sammenfiltringer og få produktet masseret godt ind i hårstråene.

Skal jeg bruge “skål” metoden for at fugte mit hår?

”Skål” metoden har til formål at øge hårets evne til at absorbere fugt og skabe mere veldefinerede og krus-frie krøller. Metoden er især populær blandt dem, der har bølget og krøllet hår. Men at dyppe hovedet ned i vand gentagne gange, efter at du har kommet conditioner i, er ikke nødvendigvis det bedste for alle. Hvis du alligevel synes det, kan det betyde, at du bruger det forkerte produkt. ”Skål”-metoden er tidskrævende, og hvis du har brug for at fortynde din conditioner så meget, kan det tyde på, at den indeholder ingredienser, som ikke passer til dig”, siger Mardis.

Hvad med “squish to condish” teknikken?

Det eneste problem med “squish to condish” teknikken, (hvor man klemmer og knuger conditioner ind i håret fra bunden) er, at conditioneren ofte kun dækker spidserne af hårstråene. ”Nogle gange får folk ikke mellemlængderne i håret med, når de bruger denne metode”, siger Mardis. ”Og så ender det med, at de ikke forstår, hvorfor håret kruser eller filtrer sammen alligevel”. Selvom der ikke er noget i vejen med at klemme og knuge conditioneren ind i håret, skal du bare være sikker på, at produktet dækker håret fra ørerne og ned – og ikke kun spidserne.

Hvordan ved jeg, om jeg bruger min conditioner forkert?

Alles hår er unikt, så at eksperimentere med dine fugtighedsprodukter kan være en alletiders måde at finde frem til, hvad der fungerer bedst for dig. Tydelige tegn på, at dit hår ikke får fugt nok er, at det kruser, knækker eller krøller helt ukontrolleret. Omvendt - for meget balsam gør håret tungt, slapt og fedtet. Begge dele signalerer, at du måske skal ændre på dine rutiner og finde andre produkter.

Hårklinikkens trin-for-trin guide til korrekt fugtning af dit hår

Trin 1: Vådt hår

Efter at have vasket håret med enten Balancing eller Stabilizing shampoo, skyller du grundigt efter og klemmer overskydende vand ud. Håret skal være vådt, men ikke dryppende vådt.

Trin 2: Emulgér

Gnid et par pump fra flasken med Daily Conditioner eller tag lidt Hair Mask mellem hænderne og påfør det i længderne af dit hår – fra omkring ørerne og nedefter.

Trin 3: Påfør conditioner og fordel ligeligt

For at være sikker på, at du får den korrekte fordeling i håret, kan du dele det op i sektioner og arbejde dig rundt i stedet for at tage det hele i på én gang. I stedet for bare at køre balsam rundt i håret, så pres eller klem det ind i hårstråene.

Trin 4 (valgfri): Kom Hair Mask i

For dem, der gerne vil have ekstra fugt, kan du påføre Hair Mask oven på Daily Conditioner og således få gennemfugtet hvert enkelt hårstrå.

Trin 5: Vent

Lad conditioneren (og Hair Mask, hvis du også bruger den) virke i tre minutter, men gerne længere, så det i ro og mag kan trænge dybt ind i håret.

Trin 6: Skyl

Skyl håret grundigt i lunkent til varmt vand.

Ekstra tip til dig med meget tørt hår

Før du går i bad, skal du fugte længderne af dit hår fra ørerne og ned med lunkent vand. Påfør Daily Conditioner og derefter Hair Mask. I brusebadet gør du kun din øverste hovedbund våd og sørger for at holde dine længder med balsam væk fra vandstrømmen. Påfør Balancing eller Stabilizing Shampoo og arbejd den ind i hovedbunden. Når du skyller din shampoo ud, så prøv igen at holde hårets længder væk fra vandet. Skyl shampooen ud af håret først, og derefter conditioner og Hair Mask. Denne teknik giver ekstra fugtet hår.

Usikker på, hvor du skal starte?

Vi accepterer kun kandidater, som vi ved, vi kan hjælpe, og derfor er vores online Håranalyse det bedste sted at begynde. Baseret på dine resultater vil du enten kvalificere dig til øjeblikkelig behandling, eller vi vil arrangere en konsultation.