Indkøbskurv .innerHTML = '(' + (0) stk

  Hårtab hos teenagere ses forholdsvis sjældent, men der er stadig mange forskellige situationer, hvor teenagere kan tabe håret. Størstedelen af disse grunde er normalt kun midlertidige, men når det sker, kan det være ekstremt generende. Derfor er det så vigtigt at sætte fingeren på den præcise årsag til hårtabet. På denne måde kan der gøres noget ved problemet, og teenageren kan komme over det. Et vigtigt første step til at fastlægge den egentlige årsag er at konsultere en specialist i gendannelse af hår.

  Overdreven brug af gelé, spray, blegemidler etc.
  Unge mennesker har det med at komme en masse forskellige kemikalier i håret, fordi de bruger en lang række hårplejeprodukter. Afhængigt af de produkter, de bruger, kan de skade deres hår alvorligt. En masse af disse produkter opbygger olie i hovedbunden. Kig omhyggeligt efter på de anvendte produkter for at sikre, at spray eller gelé ikke kan forårsage skader.

  Ud over hårplejeprodukter kan også hårfarve- og hårblegeprodukter være skadelige. Begge kan let få håret til at knække af. Undgå også overdreven brug af glatte- og krøllejern, da det kan føre til beskadigelse af hovedbunden.

  Dette betyder ikke, at teenagere aldrig kan style deres hår, og at de kan glemme alt om, hvordan de ser ud. Men det betyder, at de skal være bevidste om de produkter, de bruger. Det betyder også, at de skal passe godt på deres hår ved at vaske og pleje det regelmæssigt.

  Medicin
  Mange teenagere tager forskellige former for medicin, som kan føre til hårtab. Et meget almindeligt lægemiddel blandt teenagere er til behandling af akne. Der er visse kemikalier i specifikke mærker af aknemidler, som kan få håret til at falde af. Der er også problemer med visse lægemidler mod bipolar lidelse og også med en del p-piller. Det er vigtigt at tale med en læge om disse bivirkninger for at fastslå, om medicineringen er den underliggende årsag til hårtabet.

  To andre faktorer ved hårtab er slankepiller og kemoterapi. Slankepiller har utallige bivirkninger, så det er vigtigt at være ekstra påpasselig – ikke kun ved hårtab, men for det generelle helbreds skyld. Kemoterapi er ensbetydende med hårtab og ofte et nødvendigt onde for at befri et menneske fra en frygtelig sygdom. Heldigvis er hårtab på grund af kemoterapi kun midlertidigt, og normal hårvækst er mulig, når behandlingen er overstået.

  Dårlige spisevaner
  Den mest almindelige årsag til, at en teenager taber håret, er dårlige kostvaner. Teenagere forsømmer i stor målestok en ordentlig kost. Ved ikke at spise ordentligt kan teenagere få vitaminmangel. Når mennesker mangler rigtige vitaminer, kæmper deres krop for at gøre alt det, den skal kunne – inkl. at lade håret vokse. Skift til en ordentlig kost og få dine nødvendige vitaminer. Lad være med at droppe frugt og grønt, der er nødvendigt for din krop og din hovedbund.

  Et andet problem hos teenagere er spiseforstyrrelser, såsom anoreksi og bulimi. I disse tilfælde mangler en teenager i ekstrem grad de nødvendige næringsstoffer for at overleve. Deres hår vil begynde at falde af – samtidig med utallige andre helbredsproblemer. Desværre ses dette ofte hos teenagepiger, og en person med denne lidelse bør søge professionel hjælp.

  Ved at fastslå de specifikke grunde til hårtab kan en teenager endelig får løst sit problem og slippe fri af flovheden. Hårtab hos teenagere er en reversibel proces. Når teenagere finder ud af årsagerne, giver de sig selv mulighed for at løse problemet.

  Are you in the right place?

  Please choose your shop

  Danmark
  ×

  It's more than hair. It's you