Tilbage til blog

Tips til et smukt hår og en sund hovedbund

Tips til et smukt hår og en sund hovedbund

Oversat uddrag, Shape Tyskland
Hårspecialist Britta Richter giver os tips til et smukt hår og en sund hovedbund

Britta er administrerende direktør for Hårklinikkens terapicentre i Tyskland, som har specialiseret sig i hår- og hovedbunds problemer. Vi spurgte hende, hvad et smukt hår har brug for, og hvordan det bør plejes.

Shape online: Hvordan og med hvad bør jeg vaske hår?
Britta Richter: Det er bedst at bruge en shampoo, som ikke tilfører glans og blødgørende stoffer, parfume- eller duftstoffer og andre ingredienser, som kan være skadelige for hovedbunden. Den bør ikke efterlade rester. Skyl håret med koldt vand efter vask.

Hvad er bedst for håret: at holde sig til et enkelt plejeprodukt eller skifte hyppigt?
Dette påvirker ikke håret direkte. Der er mange produkter, som lover en ”reparerende” funktion – disse udfylder faktisk de beskadigede strukturer og tynger håret ned. Igen, hvis det er muligt, så undgå produkter, som indeholder silikone og andre tvivlsomme stoffer.

Hvad er de mest almindelige årsager til tørt og trist hår?
Ved tørt og trist hår er mangelfuld ernæring og forringelse af hårkvaliteten med alderen de mest almindelige årsager. Det kan også skyldes kemiske reaktioner, men i de fleste tilfælde er det en kombination af begge.

Kan jeg overdrive plejen af mit hår?
Ja. Desværre er der mange med tørt eller porøst hår, der overdriver brugen af pleje- og styling produkter. Jo mindre, des bedre. Mange af vore klienter er totalt overraskede over, hvor smukt deres hår kan være, når de bare bruger en neutral shampoo. Ofte er det tilstrækkeligt til at vaske alle skadelige spor bort, og der er ikke brug for nogen ekstra plejeprodukter.

Skader stress håret?
Håret beskadiges af eksterne faktorer som vejr, vand, klor, varm hårtørring, glattejern eller en for stram hestehale. Men stress er ikke nødvendigvis et problem for håret. Hvis kroppen får de rigtige næringsstoffer til at styre stressen, belastes håret ikke.

Kan jeg påvirke hårvæksten og hårets struktur med en sund og afbalanceret kost?
Ja! Det er vores erfaring, at op til 50% af mulig genvækst kan tilskrives ernæring.

Hvordan plejer jeg farvet og behandlet hår rigtigt?
Vi anbefaler en balsam til tørt hår afhængigt af hårets tilstand og det produkt, det er farvet med.

Kræver krøller særlig pleje?
Egentlig ikke. Krøller tørrer kun ud og bliver porøse hurtigere, fordi de har større overflade for miljømæssige påvirkninger som for eksempel indholdet af mineraler i vandet. Med en neutral shampoo er der intet, der vil forårsage langvarige skader på håret.

Hvad skal jeg være opmærksom på i forhold til at pleje min hovedbund?
Lige som ansigtet har hovedbunden brug for at blive renset og neutraliseret for at bevare en god balance.

Hvordan kan jeg modvirke hårtab?
Først når årsagen til hårtabet er fundet, kan du modvirke det. I visse tilfælde hjælper medicinering som for eksempel jerntabletter eller stofskiftemedicin. I andre kan vi tilbyde en ekstern behandling af tyndende hår og i væsentlig grad forbedre kvalitet og tæthed.

Are you in the right place?

Please choose your shop

Danmark