Indkøbskurv .innerHTML = '(' + (0) stk
  Hårklinikkens grundlægger og ledende forsker, Lars Skjøth, har gennem 30 år guidet både mænd og kvinder på deres individuelle rejse mod et fyldigere og smukkere hår. Han ved præcis, hvad både hår og hovedbund har brug for, så den optimale sundhed opnås. Her deler han ud af sin viden og gode råd om, hvordan du plejer både hår og hovedbund for at skabe de bedste betingelser for hårets vækst og vitalitet.

  Vask dit hår mere. Ikke mindre

  Det er en udtalt myte, at det ikke er sundt at vaske hår tit. Men ophobningen af talg, døde hudceller og rester fra hårprodukter kan faktisk føre til hovedbundsproblemer og derved skade hårets vækst. Mit råd er, at du skal vaske dit hår dagligt eller i hvert fald hver anden dag. Og vask det, som om du var skaldet – det vil sige – sørg for, at du med fingrene masserer hovedbunden grundigt – gerne et par minutter. 

  Massér, mens du vasker  

  Ved at massere eller skrubbe med fingerspidserne, mens du vasker håret, øger du blodgennemstrømningen i både hovedbund og hårsække.  


  Lad hovedbunden ånde frit

  Brug ikke hat eller kasket gennem længere tidog især ikke når du har vådt eller fugtigt hår. Fugtighed, der er lukket inde, plus varme kan gøre din hovedbund til grobund for usunde bakterier og svampe. 


  Undgå problematiske stoffer

  Parfumer, æteriske olier og farvestoffer kan give kontaktreaktioner. Prøv at undgå dem. Drop også alle silikoner – eller sagt på en anden måde – alle stoffer, der ender på coneog oxan”. Det er stoffer, der får dit hår til at se blødt, blankt og sundt ud, men virkningen er faktisk stik modsat. De forårsager ophobning af produktrester i håret og hovedbunden. Det kan skabe irritation i hovedbunden og kan i sidste ende medføre hårtab. 
   

  Brug produkterne rigtigt

  Jeg anbefaler altid, at du kun bruger styling og hårfarve i håret og undgår, at produkterne kommer ned i hovedbunden. Det samme gælder for balsam. Den bør kun påføres i hårets længder og spidser.  


  Drop tørshampoo

  ]Tørshampoo er det værste, du kan byde din hovedbund. Især hvis du er bekymret for hårtab eller har hovedbundsproblemer. Tørshampoo er ikke shampoo og renser derfor hverken hår eller hovedbund. Den giver blot en illusion om rent hår på grund af pudderets kemikalier, som i øvrigt kan tilstoppe hårsækkene og skabe ubalance i hovedbundens naturlige pH-værdi. Tørshampooens partikler binder sig til hårstråene og overfladen på din hovedbund og forstyrrer talgproduktionen, som ellers er en naturlig olie, der skal beskytte din hovedbund mod infektion og tørhed. Det kan betyde en ophobning af uønskede bakterier eller give en reaktion med kløe, en brændende fornemmelse eller sågar betændelse i hovedbunden.  

   
  Gør dit hjem hårvenligt

  Indendørsmiljøet i dit hjem kan påvirke dit hår. Hvis der er for varmt eller for fugtigt, kan det skabe ubalance i din hovedbunds pH-værdi. Hvis du lufter ud dagligt og sørger for ordentlig ventilation, er det med til at styrke både hårets og hovedbundens sundhed. 

   

  Jeg håber, at mine råd kan hjælpe med, at både du og dit hår kommer til at føles som den bedste udgave af sig selv.

  Lars Skjøth 
  Hårklinikkens grundlægger og ledende forsker 

  Are you in the right place?

  Please choose your shop

  Danmark
  ×

  It's more than hair. It's you