Indkøbskurv .innerHTML = '(' + (0) stk

  Hvorfor fejrer vi Kvindernes Internationale Kampdag?

  Kvindernes Internationale Kampdag er en årligt tilbagevende begivenhed, som hylder, hvad kvinder verden over har opnået. Det er en vigtig dag, hvor vi sætter fokus på emner som kvinders helbred, uddannelse, børnepasning etc.

  Kvindernes Internationale Kampdag er dagen, hvor vi samles om at støtte kvinders rettigheder, deltagelse på den politiske scene og indflydelse på økonomiske områder.  

  Historien bag Kvindernes Internationale Kampdag

  Kvindernes Internationale Kampdag blev officielt anerkendt af FN i 1977. Den voksede ud af de amerikanske og europæiske arbejderbevægelsers indsats i begyndelsen af det 20. århundrede. I 1908 marcherede 15.000 kvinder f.eks. gennem New York, hvor de krævede kortere arbejdstid, bedre løn og ikke mindst stemmeret. Et år senere udråbte det amerikanske socialistparti den første Kvindernes Internationale Kampdag.

  I 1915 fik kvinder her i Danmark stemmeret til Folketing og Landsting i Rigsdagen på lige fod med mænd. Forud var gået årtiers kamp fra det første lovforslag blev fremsat i Folketinget i 1886 til kommunal valgret i 1908 og til den ”store” stemmeret syv år senere.   

  Efter 2. verdenskrig begyndte en række lande at fejre den 8. marts. I 1975, og under det internationale kvindeår, begyndte FN at fejre 8. marts under navnet Kvindernes Internationale Kampdag. I dag er ”At opnå lighed mellem kønnene og at styrke kvinder og piger ” nedfældet i Agendaen For Bæredygtig Udvikling.

  Hvis du vil vide mere om hvordan Kvindernes Internationale Kampdag vokser rundt om i verden, så klik ind på  https://www.un.org/en/observances/womens-day/background 

  Spændende facts om Kvindernes Internationale Kampdag fra De Forenede Nationer  

  • Kvindebevægelser under Den Russiske Revolution i 1917 førte til, at kvindedagen blev fejret den 8.marts. 
  • New Zealand var det første selvstyrende land, som gav kvinder stemmeret. 
  • I 1920 brød det ægyptiske lægesocietet med traditionerne ved at påvise de negative effekter ved lemlæstelse af de kvindelige kønsorganer. (Omskæring). 

  Hvad er temaet for Kvindernes Internationale Kampdag 2023?

  Hvert år udpeger FN et nyt fokusområde for Kvindernes Internationale Kampdag. I år handler det om den digitale ulighed mellem kønnene, eller som det formuleres: ”DigitALL: Innovation og teknologi for lighed mellem kønnene – innovation og teknologisk forandring og uddannelse i den digitale tidsalder for at opnå lighed mellem kønnene og yde støtte til alle kvinder og piger”.

  Du kan få mere at vide om den digitale kløft mellem kønnene her.

  Facts om den digitale kløft mellem kønnene  

  • 69% af verdens mænd bruger internettet sammenlignet med 63% af verdens kvinder. Det betyder altså, at der var 259 mio flere mænd end kvinder, der brugte internettet i 2022. 

  • Kvinder udgør ca. halvdelen af verdens befolkning, men der er 18% flere kvinder end mænd, der IKKE bruger internettet.

  Læs nogle af de utrolige historier om innovative kvinder over hele verden:  https://www.un.org/en/observances/womens-day/stories 

  Kampen om lighed …  

  Nogle organisationer kører deres egne kampagner for Kvindernes Internationale Kampdag, så som https://www.internationalwomensday.com/, der fejrer Kvindernes Internationale Kampdag 2023 med #embrace equity – ”Ambitionen for vores kampagne på Kvindernes Internationale Kampdag 2023 er at få verden til tale om, hvorfor ”lige muligheder ikke længere er nok …” Læs mere her

  Lars grundidé med Hårklinikken er at styrke selvtilliden og den indre glæde i hverdagen. Fordi håret har så afgørende en betydning for vores selvopfattelse. 

  Hårklinikkens mål er at sætte den enkelte fri til at udtrykke sit bedste jeg. 

  Hårklinikken vil styrke kvinder og sætte den enkelte fri til at udtrykke sit bedste jeg.   

  ”Da jeg grundlagde Hårklinikken i 1982 gik det op for mig, at al kommunikation omkring hårtab var henvendt til mænd. Kvinder, der oplevede en udtynding af håret, var et fuldstændigt underprioriteret område, og det blev hverken fysisk eller følelsesmæssigt taget alvorligt - i modsætning til når det gjaldt kvinder, der mistede deres hår. Ingen vidste, hvordan man kommunikerede til og med kvinder omkring deres problemer.

  Jeg vidste så, at jeg måtte udvikle nogle virkeligt effektive løsninger og skabe et sted, hvor kvinder kunne komme for at få hjælp, dele deres historier og tage de første skridt mod et sundere, fyldigere hår
  . I dag udgør kvinder 80% af vores klienter, og vi stræber hver eneste dag efter at hjælpe dem til at glæde sig over, hvor godt de ser ud, og hvor godt, de har det med sig selv”


  Lars Skjøth, ledende forsker og grundlægger af Hårklinikken.


  Ligesom hår er mere end bare hår, er Kvindernes Internationale Kampdag mere end bare én dag. Kvinder bør fejres året rundt for alt, hvad de har opnået og til stadighed kæmper for. Vores klienter og fantastiske ambassadører er beviser på kvinders styrke og evne til at inspirere hinanden over hele verden.


  Vores ambassadør, Mille Dinesen

  Harklinikken Ambassador Lina Rafn 

  Vores ambassadør, Lina Rafn


  Harklinikken Ambassador Mille Dinesen 

  Are you in the right place?

  Please choose your shop

  Danmark
  ×

  It's more than hair. It's you