Tilbage til blog

Hvad er forskellen på, at fælde og hårudtynding?

Hvad er forskellen på, at fælde og hårudtynding?

Alle oplever, at håret fælder. Det kan være irriterende, men det er helt naturligt, at dit hår fælder. De ældste hårstrå falder af, så nye hårstrå kan vokse ud. Hårfældningen kan være mere eller mindre udtalt på grund af forskellige faktorer såsom stress, udsving i hormonbalancen, eller behandling med medicin. Men efter en periode med fældning, vokser håret normalt ud igen. Hvis du synes, at der sidder mere hår i din hårbørste end der plejer, spekulerer du måske over, om det du oplever er almindelig fældning, udtynding, eller decideret hårtab. Men hvad er forskellen egentlig?

Håret fælder som en helt naturlig og uundgåelig fornyelsesproces, men man kan forveksle det med udtynding af håret, hvor de enkelte hårsække bliver mindre. Den enkelte hårsæk bliver mindre for hver gang, et nyt hår vokser ud. Det næste hårstrå, der vokser ud, vil være tyndere end de forrige. Både fældning og hårudtynding skyldes naturlige processer.

Hårklinikken tilbyder effektive produkter mod hårudtynding, der kan hjælpe dig, og jo længere du bruger vores produkter, jo længere levetid får hvert hårstrå, så det kan vokse sig langt.

Nu skal vi se nærmere på, hvad forskellen er mellem fældning og hårudtynding, og hvordan de to fænomener kan behandles. Du får en masse nyttig viden om, hvordan dit hår kan genvinde sin naturlige volumen og sundhed.

Stressfaktorer
Hvis du er opmærksom på de forskellige stressfaktorer i din tilværelse, ved du også, hvordan dit hår har det. Stort vægttab, graviditet, sygdom, operationer, ny medicin og andre fysiske og psykiske påvirkninger kan gøre, at dit hår fælder mere end normalt, fordi din krop påvirkes af udsving i hormonbalancen. Det kan både gøre, at håret fælder, og at håret bliver tyndere, fordi hårsækkene skrumper.

Håret fælder helt naturligt hver dag
Det kan være normalt at tabe 50-100 hår om dagen, men det gælder primært for personer med kraftigt hår. Det kan se ud af meget, når hårene sidder i hårbørsten eller i bruserafløbet, men det er helt normalt. Hvis du pludselig synes, at dit hår fælder mere end normalt, eller du er bekymret for mængden, kan vores håreksperter hjælpe dig med at finde frem til årsagen til, at håret fælder, om der er grund til bekymring, eller om der er tale om, at hårsækkene skrumper med tyndt hår eller reelt hårtab som følge. De er klar til at hjælpe dig med gode råd, så du kan få et tykt og sundt hår igen!

Skrappe hårprodukter
Skrappe hårprodukter kan være årsagen til hårudtynding. Når du bruger produkter med skadelige kemikalier, kan det med tiden give hårudtynding, fordi ingredienserne beskadiger hovedbunden og hårsækkene. Når du skifter til renere hårplejeprodukter med nyttige, plantebaserede ingredienser, bliver dit hår sundere, og du kan få dit kraftige og glansfulde hår tilbage. Det kan faktisk være den ultimative kur mod hårudtynding.

Hårsækkene skrumper

Vores hårspecialister kan give en vurdering af, om dine hårsække er ved at skrumpe. Processen gør, at hårsækkene bliver mindre og sidder mere spredt på hovedbunden. Det er det vigtigste tegn på, at dit hår udtyndes frem for bare at fælde. Vi tilbyder specialudviklede produkter, for eksempel vores vækstfremmende Ekstrakt, der kan forhindre, at hårsækkene skrumper, og virke som en kur mod hårudtynding. Vores produkter styrker hårsækkene, så de igen danner tykt og flot hår.

Hvis du er usikker på, om dit hår fælder, eller du oplever hårudtynding, er du velkommen til at booke en konsultation med en af vores dygtige hårspecialister her.

Vores EkstraktShop produkter

Are you in the right place?

Please choose your shop

Danmark