Indkøbskurv .innerHTML = '(' + (0) stk

  Oversat uddrag fra VOGUE Tyskland

  Hårtab, irriteret hovedbund, fældning - En dansk klinik lover hjælp

  Sabine Valkieser, 43 år, har altid været stolt af sit lyse hår. Men for omkring tre år siden, begyndte hun at finde flere og flere hår på børsten og i håndvasken. Hun opsøgte de mulige årsager til hårtabet – hun gik til lægen, til en dermatolog, endog til gynækologen. De kendte årsagen, men kunne ikke hjælpe: hårtabet var resultatet af en hormonel ubalance. Sabine, som er en selvsikker, livlig kvinde, var forundret over, at hendes hår blev ved med at falde af. Hun blev tiltagende nervøs, prøvede et utal af løsninger – lige indtil hun ikke længere havde lyst til at se sig selv i spejlet. ”Hår er et af de vigtigste midler til social kommunikation. Hårtab kan sammenlignes med en amputation,” forklarer professor Dr. Ralf Paus, leder af eksperimental dermatologi på Universitetet i Lübeck.

  Fordi de traditionelle veje ikke var til nogen hjælp, ledte hun efter alternativer. En ven fortalte hende om en succesfuld terapi fra Skandinavien – Hårklinikken. Stifteren af virksomheden er den danske ernæringsekspert Lars Skjødt, som kender de psykologiske virkninger af hårtab rigtig godt, fordi han selv led af det som ung. Skjødt udviklede en behandlingsmetode, som har hjulpet over 18.000 skandinaver fra 17 til 83 år. For nylig er hans behandling blevet tilgængelig i Tyskland, da Hårklinikken åbnede en klinik i Düsseldorf på Königsallee.

  Britta Richter, en erfaren ernæringsekspert og hårterapeut, oplevede også et pludseligt, uforklarligt hårtab, som hun mente skyldtes stress på grund af arbejde og to små børn. Da Britta var i London, mødte hun Lars. Hun var overbevist om, at behandlingen ville virke, og hun rejste til København. Kort tid efter var hendes tynde pletter forsvundet. Efter at Britta selv havde oplevet, hvor effektiv terapien var, blev hun meget opsat på at få den til Tyskland.

  Sabine lavede en aftale om at se Britta på Hårklinikken. Den indledende test af hendes hår og hovedbund kostede ingenting. ”Dette afgør, om vores specialtilpassede behandlingsmetode vil virke. Vi kan ikke hjælpe alle,” konstaterer Britta. Hårtab har mange manifestationer. Der skelnes mellem hormonelt-arveligt betinget (androgenetisk alopeci), cirkulært (alopecia areata) og spredt (Effluvium) hårtab. Mulige grunde kan være stress, sygdomme, forstyrrelser i skjoldbruskkirtlen og dårlig ernæring – alt sammen skaber en utilstrækkelig forsyning med essentielle næringsstoffer.

  Ofte, som i Sabines tilfælde, er hormonelle svingninger årsag til hårtab. Mandlige og kvindelige hormoner kan komme ud af balance. Efter p-pille-stop, graviditet, pubertet eller klimakterie ændrer hårets struktur sig hos kvinder. Det mandlige hormon testosteron har negativ indflydelse på hårsækkene, der ikke får tilstrækkeligt med næringsstoffer og skrumper permanent. Håret kan nå en længde på blot 10 centimeter, før det falder af, og så vokser det mindre og mindre.

  Klientens hovedbund undersøges nøje efter en grundig samtale. Derigennem fastlægges hårtype, hårkvalitet og status for hårtab. Disse data danner senere basis for sammensætningen af et specialudviklet Ekstrakt. Behandlingen kræver, at klienten masserer Ekstrakten ind i hovedbunden i omkring 10-15 minutter hver aften. Om morgenen vaskes ingredienserne ud med en specialshampoo, og – vigtigst af alt – der skylles med koldt vand, fordi lave temperaturer forstærker blodcirkulationen.

  Britta udtaler, at Hårklinikkens metode er særligt lovende for hårtab, som er forårsaget af udefra kommende faktorer som farve og parfume i shampoo eller hårfarvemidler, tyndt og skrøbeligt hår, tør hovedbund, skæl og arp – samt visse former for psoriasis og svampeinfektioner. Sabine er kommet over sin krise ligesom mange andre klienter, takket være Hårklinikken.

  Are you in the right place?

  Please choose your shop

  Danmark
  ×

  It's more than hair. It's you