Tilbage til blog

Hårtab i forbindelse med kemo

Hårtab i forbindelse med kemo

Læs Tinas personlige historie med kræft og hårtab. Tina er nu hårspecialist i Hårklinikken.

Jeg blev i 2013 diagnosticeret med hormonfølsom & HER 2 brystkræft og skulle efterfølgende igennem et behandlingsforløb bestående af operation, seks kemobehandlinger, 35 strålebehandling og et års behandling med herceptin og derefter 5 års behandling med antihormonbehandling som skal blokere min naturlige østrogen produktion og dermed minimere min risiko for tilbagefald.

Til historien hører at jeg siden 2011 har været i behandling hos Hårklinikken for androgenetisk hårtab (en hormonel nedbrydning af håret). Behandlingen for mit daværende hårtab var en succes, mit hårtab blev stabiliseret og jeg fik en stor del af mit hår tilbage ved den daglige behandling med ekstrakt, så beskeden om at jeg havde fået brystkræft var en ubeskrivelig stor udfordring for mig.

I den første tid efter diagnosen fyldte det at skulle miste håret og også den hormonelle efterbehandling rigtig meget i mit univers, jeg var bekymret og bange for aldrig at få et tæt og godt hår igen, særlig set i lyset af at jeg i forvejen var disponeret for den hormonelle udtynding af håret. Det var ikke rart at skulle se frem til 5 års antihormonbehandling, hvor en af de typiske bivirkninger er hårtab og udtynding af håret. Dette fyldte næsten mere end selve kræftdiagnosen, hvor mærkeligt det end kan lyde.

Jeg var i dialog med min behandler på Hårklinikken omkring min nye situation og vi aftale at jeg straks efter endt kemo skulle starte et intensivt behandlingsforløb for at booste dannelsen af nye hår. Det hjalp mig rigtig meget at vide at jeg kunne gøre noget aktivt for mit hår efter kemoen og jeg faldt lidt til ro med den del af forløbet.

tina-before3-500x500 tina-after3-500x500
Tina, før behandling, og efter 4 måneders behandling.

Jeg besluttede mig for at vælge Hillerød Hospital da de kunne tilbyde mig en Cold Cap (en form for ishue som man skal have på under kemobehandlingen for at fryse hårrødderne ned så der kommer mindst mulig kemo ud til hårrødderne). Dog gik der kun 2 uger efter første behandling førend at jeg kunne trække store totter af mit hår ud så den løsning virkede desværre ikke for mig. Jeg barberede håret af og gik med paryk og tørklæder.

Jeg tog, som aftalt med min behandler, ind til Hårklinikken efter endt kemobehandling og startede straks op med KOMBI behandling og behandlede to gange dagligt med denne blanding.

Efter tre måneder var mit hår så tæt at jeg kunne pakke paryk og tørklæder væk og min lettelse over at have fået et godt hår tilbage var STOR. De var, for mig, en rigtig stor ting at få på plads efter hele forløbet.

Det havde en stor betydning for mig at vide at jeg aktivt kunne gøre noget for at få håret igen. At jeg fik det igen var virkelig LYKKELIGT.

Jeg vil rigtig gerne høre der er nogle læsere af denne blog som har været igennem ligene forløb og hvordan I taklede udfordringerne med kræft, kemo og ikke mindst hårtab?

Kærligst,

Tina.

Are you in the right place?

Please choose your shop

Danmark