Indkøbskurv .innerHTML = '(' + (0) stk

  Det er ikke nogen hemmelighed, at vores daglige kost spiller en stor rolle for mange aspekter af vores liv. Spisevaner har direkte indflydelse på kroppen, både negativt og positivt. Der er megen opmærksomhed på populære nye diæter som Palæo og Zone for deres rolle i forbedring af vægt, muskelspænding, hjertesundhed m.m., men de spiller også en vigtig rolle til bestemmelse af dit hårs sundhed.

  Den rigtige kost

  Ligesom resten af din krop har dit hår brug for næringsstoffer for at bevare sundheden. ”En fornuftig kost, som er rig på næringsstoffer og er ikke-forarbejdet, er det bedste,” forklarer klinikleder Nancy Yagmin. Mangel på visse vitaminer og mineraler kan forårsage en ubalance i kroppen, som påvirker håret. ”Dette er grunden til, at vi ser mange klienter med spiseforstyrrelser, som kæmper med deres hår.”

  For at sikre, at kroppen får de næringsstoffer, den har brug for, anbefaler Hårklinikkens stifter, Lars Skjøth, en afbalanceret kost med fokus på uforarbejdede fødevarer inkl. frugt og sprøde grøntsager. Disse vil alle nedbryde sukker langsomt, og det er fremragende for dit hår og for dit hormonsystem. Nancy siger: ”Koldpressede olier som ekstra jomfru olivenolie, kød fra græssende dyr, vildtfangede fisk og økologisk smør er bedst for at få alle de fedtsyrer og vitaminer, man har brug for.”

  Smarte diæter?

  “Enhver smart diæt kan godt være bare det – smart,” fastslår Nancy. Ekstreme kostomlægninger er særligt bekymrende, hvis man ønsker at bevare et sundt hår eller få håret til at vokse igen. Det kan forårsage alvorligt hårtab at tabe adskillige kilo på kort tid på grund af de hormonelle forandringer, der følger efter et stort vægttab. Dette er heller ikke en sund måde at tabe sig på, og i de fleste tilfælde holder det ikke. Vi anbefaler gradvise langvarige livsstilsændringer, som vil påvirke mange områder af din livskvalitet samt give vægttab.

  Palæo og sundt hår?

  Nancy siger, at Palæo ikke nødvendigvis er dårligt, men man skal sørge for at få tilstrækkeligt med jern og andre essentielle næringsstoffer. Palæo fokuserer på at ”spise rent” med en kost, der er rig på protein fra græssende dyr og ikke forarbejdede frugter og grøntsager, og det understøtter i vidt omfang et sundt hår.

  Atkins og sundt hår?

  Diæter som Atkins er rige på protein, men er måske ikke den bedste diæt for den generelle sundhed og for at sikre, at du får alle dine næringsstoffer i andre fødevarekategorier. Protein er vigtigt, men en afbalanceret kost indeholdende plantebaserede vitaminer og mineraler, godt kildevand og andre næringsstoffer er afgørende for et sundt hår.

  Are you in the right place?

  Please choose your shop

  Danmark
  ×

  It's more than hair. It's you