Indkøbskurv .innerHTML = '(' + (0) stk

  Covid-19 har ikke kun haft negative følger for vores helbred og almene velbefindende. Pandemien har også givet problemer for vores hår, hvilket har betydet, at flere mænd og kvinder har oplevet tyndere hår i forbindelse med smitte. Dette symptom skyldes ikke direkte virusinfektionen – research tyder på, at Covid-19 ikke angriber hårsækkene, og hårtab er på nuværende tidspunkt ikke anerkendt som et symptom på sygdommen selv – men det efterfølgende hårtab er derimod resultatet af den fysiologiske og emotionelle stress, som coronavirus forårsager. Og hvem har ikke følt sig mere stresset i løbet af pandemien? 

  Når kroppen er udsat for stress, helliger den sine ressourcer til essentielle funktioner: i stedet for at få nyt hår til at vokse, fokuserer den på at hele og læge sig selv. Telogen effluvium (TE) er en pludselig hårtabslidelse, som indtræder, når flere hårstrå end normalt på samme tid går ind i hvilefasen (telogen) af hårets livscyklus. Typisk taber vi omkring 20-100 hårstrå dagligt, men TE øger det antal til langt flere. Lidelsen kan udløses af en stressende begivenhed, blandt andet en større operation, graviditet og fødsel samt underliggende sygdomme, så vi anbefaler altid, at du kontakter din almen praktiserende læge eller dermatolog for at udelukke andre årsager. Desuden kan personer med langvarig Covid-19 – de, der oplever senfølgesymptomer efter at have haft Covid-19 – og de, der aldrig har været smittet med coronavirus opleve øget hårtab, som typisk indtræder omkring tre måneder efter smitte. 

  ”Det er vigtigt at understrege, at stress alene ikke forårsager hårtab. Men stress kan bestemt føre til hormonelle ændringer, som ikke er ønskelige for dig (og dit hår), hvilket resulterer i hårtab og tyndere hår. Stress går også ind og påvirker andre områder af dit liv kraftigt. Du sover måske mindre, spiser dårligt, drikker mere alkohol, ryger flere cigaretter end du plejer – faktorer der alle sammen kan udløse en kædereaktion og accelerere hårudtynding,” siger Lars Skjøth, Hårklinikkens grundlægger og hovedforsker.     

  ”Mange har været i lockdown i månedsvis og hjemmeskolet børn eller måske mistet deres job eller forretning. De psykologiske følger af alt dette – fra bekymringer om regeringsrestriktioner til ængstelse om fremtiden – betyder, at når individer rent faktisk bliver smittet med virus, så er de allerede påvirket af andre stressfaktorer og rammes måske hårdere af hårtab, end hvis tingene havde været normale indtil da,” kommenterer Lars, som også mener, at det ikke kun er potentielle hormonelle forandringer, der kan forværre problemet, men også mangel på essentielle næringsstoffer. ”Det siger sig selv, at vi adresserer dette på individuel baggrund, eftersom køn, etnisk baggrund, hvor du bor, din livsstil og daglige vaner alle spiller ind.”
  TE er dog heldigvis forbigående. I de fleste tilfælde vokser håret i sidste ende ud igen, selvom det dog kan tage noget tid, førend det har genoprettet vitaliteten. For at hjælpe håret på vej har Hårklinikken udviklet en behandling, som er rettet specifikt imod denne type hårudtynding. Vores Ekstrakt indeholder flere næringsrige unikke ingredienser, som fungerer i synergi med diverse andre kraftfulde bestanddele for at modvirke stressrelateret hårudtynding. Eftersom formlen er fremstillet individuelt til brugeren og løbende justeres gennem forløbet, kan man se en mærkbar forandring i hårtekstur og hårmængde allerede efter kun to måneders brug af produktet. Bruges det sammen med Hårklinikkens specialshampooer og fugtighedsgivende produkter, så er effekten endnu større.  

  Book din konsultation her.

  Are you in the right place?

  Please choose your shop

  Danmark
  ×

  It's more than hair. It's you