Indkøbskurv .innerHTML = '(' + (0) stk

  Almindelige årsager til hårudtynding

  Uanset alderen taber både mænd og kvinder omkring 50 til 100 hår om dagen. Man siger, at håret fælder. Du synes måske, at dit hår gradvist bliver tyndere med tiden, og så kan der være tale om hårudtynding, hvor de enkelte hårsække skrumper. Hårsækkene bliver en anelse mindre for hver gang, et nyt hår vokser ud, og de enkelte nye hår bliver derfor også tyndere.

  Det er du ikke den eneste, der oplever. Der er flere ting, du kan gøre for at bremse hårudtyndingen, så du fremover får et sundt og stærkt hår. Lad os se på de fire mest almindelige årsager til hårudtynding.

  Arvelighed

  Hvis du synes, at dit hår fælder mere end normalt pr. dag, så er du måske genetisk disponeret for hårudtynding. Hos kvinder svarer fænomenet til skaldethed hos mænd, men ofte vil udtyndingen af håret fordele sig mere jævnt over hele hovedet og være tydeligst ved skilningen og ikke i tindinger og pande som hos mænd. Det skyldes, at hårsækkene skrumper, så de nye hår, der gror ud, er tyndere. Når hårsækkene skrumper, bliver de enkelte hårstrå mindre synlige og knækker lettere.

  Udsving i hormonbalancen

  En anden årsag til hårudtynding hos kvinder er udsving i hormonbalancen, der påvirker hårvæksten. Der sker midlertidige ændringer i hormonbalancen på forskellige tidspunkter i tilværelsen, og det kan give hårtab. Det kan være særligt udpræget, hvis du har problemer med stofskiftet, under graviditet og amning og i overgangsalderen. Hvis du synes, at dit hår bliver tyndere, er det altid god idé at booke et møde med en af vores håreksperter. Måske kender du ikke til de hormonforandringer, der kan ske i kroppen.

  Fejlernæring

  En mindre udbredt årsag til hårtab hos kvinder er dårlig kost. Det udgør ikke mange af tilfældene, men det er alligevel værd at nævne, fordi kostændringer kan gøre en kæmpe forskel. For at have et sundt hår, er det vigtigt, at du får de vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for. Med hensyn til hårvækst er det især kalcium, magnesium, selen, kobber og jern, omega-3-fedtsyrer, protein, folsyre og A-, C-, E-, B6- og B12-vitamin. En sund og varieret kost med masser af de vigtige næringsstoffer kan gøre en stor forskel, og du finder dem i fødevarer som spinat, avocado, linser, magert kød, mandler, blåbær, olivenolie og surmælksprodukter - alt sammen hjælper det dig til et sundt hår. Det kan også være en idé at se på det vand, du drikker. Kildevand har ofte et højt indhold af vigtige mineraler, der giver næring til håret indefra.

  Miljøet omkring dig

  Stress er en af de faktorer, der påvirker dig og kan give hårtab. Mange af os lever i en krævende hverdag, hvor vi navigerer i et slags kaos, og det kan påvirke dit helbred og dit hår. Stress kan også føre til udsving i hormonbalancen. Stress påvirker primært dit hår via hormonbalancen, og det kan påvirke det biologiske miljø i hovedbunden og dit hår på mange måder. Stress kan øge hårsækkenes fedtproduktion, og det kan give alvorlige problemer med hovedbunden i form af talg aflejringer, der igen kan give eksem, skæl eller andre problemer.

  En anden miljøfaktor er forurening, eksponering for giftstoffer og rygning. Hvis du lever i et område med høj luftforurening, kan du komme ud for, at hovedbunden klør og bliver fedtet, eller at du får ømme hårrødder.

  Det handler om at finde årsagen

  Du tænker måske over, om der kan gøres noget ved dit hårtab. Det gode nyhed er, at uanset om det skyldes dine gener, hormoner, miljøfaktorer eller kosten, så kan du selv gøre en aktiv indsats for at få et stærkere hår og en bedre hårvækst.

  Få gode råd fra vores hårspecialister, og vælg hårprodukter med naturlige, rene og sikre ingredienser, så du plejer dit hår og din hovedbund korrekt - så er du godt på vej til langt, sundt og stærkt hår - præcis som du har fortjent det.

  Are you in the right place?

  Please choose your shop

  Danmark
  ×

  It's more than hair. It's you